Foto : @jvr_artistic

 

Amber Mertens  @amber.mrtns

 

Foto’s

@jvr_artistic

@stevenwolles_photo

Foto : Steven Wolles – @stevenwolles_photo

 

Het is een eer om u vanuit België de schoonheid en het talent van: Amber Mertens, internationaal model, voor te stellen. Ze geeft me een fantastisch interview waarin we haar carrière, gedachten, gevoelens en advies leren kennen.

Welkom Amber Mertens!

 

 

 

 

 

 

Foto : Steven Wolles – @stevenwolles_photo

 

1.- Amber, je bent in België geboren. Wat vind je leuk aan je geboorteplaats in België?

Ik woon al sinds mijn geboorte in de gemeente Brasschaat, waar ik nu ook zelf een huisje heb gekocht vlakbij mijn ouders. Brasschaat is een fijne gemeente omdat er nog best veel groen is, maar het is ook dicht bij ’t stad (Antwerpen). De reden dat ik hier ook zelf een huisje heb gekocht, is omdat ik dan dicht bij mijn vrienden en familie woon, waar ik zelf wel veel belang aan hecht. Ik kan me niet voorstellen dat ik ergens ver weg van hen zou wonen. Wat ik fijn vind aan België is dat er ook wel wat variatie in landschap is. Je hebt de steden, maar ook de Ardennen en de zee waar je gemakkelijk naartoe kan voor een leuke uitstap.

 

2.- Wat zijn je hobby’s? Wat maakt je aan het lachen of geeft je veel plezier?

Momenteel heb ik niet echt een specifieke hobby. Ik vind het vooral fijn om met vrienden en familie af te spreken en samen leuke dingen te doen zoals shoppen, ontbijten, uit eten, naar zee/Ardennen/leuke dorpjes, terrasje doen, escape room, bowlen, cinema, …. En uiteraard fotoshoots 😀 Hieruit haal ik veel plezier. Ik probeer ook echt te genieten van de kleine dingen. Af en toe eens stilstaan bij een mooie zonsondergang of genieten van het zonnetje.

 

3.- Internationaal model, Wanneer besluit je om je eerste stappen als model te zetten? Welk gevoel heb je bij het verwezenlijken van je dromen, je passies en het zijn van een erkende invloedrijke vrouw vandaag de dag?

Het idee kwam eigenlijk van een vroegere schoolvriendin. Zij had mij stiekem ingeschreven voor iets.  Jammer genoeg ben ik daar uiteindelijk niet voor gekozen. Nadien heb ik dan eens een fotoshoot gewonnen via social media. Dit was een heel leuke ervaring en de fotograaf zei dat ik er wel talent voor had, dus was ik gemotiveerd om er verder mee door te gaan. Ik heb dan mee gedaan aan een wedstrijd, waarmee ik ook naar Parijs ben geweest. Dit was echt een topervaring! Ik heb dan wel enkele shoots gedaan, vooral ter uitbreiding van mijn portfolio, maar ben dan een hele tijd gestopt door persoonlijke omstandigheden en sinds vorig jaar besloot ik om er terug helemaal voor te gaan. Door de jaren heen-  en zeker sinds vorig jaar – ben ik enorm gegroeid als model. Het maakt mij blij om hier steeds in te blijven groeien, nieuwe ervaringen op te doen en dingen bij te leren. Ik zie mezelf alleen nog niet echt als een erkende invloedrijke vrouw. Hier moet ik, vind ik persoonlijk, toch nog verder voor groeien.

 

Foto : Vincent Van Borm | LXRY Photographer – @vvb_visions

 

4.- Wat is volgens jou het onderscheidende, unieke stempel van Amber in elke activiteit die je als persoon en model uitvoert?

Ik ben een heel open en eerlijk persoon waardoor mensen de echte Amber wel snel leren kennen denk ik. Ik ben ook heel gedreven en bereid te werken voor wat ik wil. Ik probeer steeds mezelf te blijven en zou mezelf nooit anders voor doen.    

 

5.- Wat is de belangrijkste deugd die elke vrouw moet hebben om een internationaal model te zijn?

Ik denk vooral de stap durven zetten en er ook voor blijven gaan. Als je iets wilt bereiken moet je er voor werken.  

 

6.- Ben je je ervan bewust dat je een invloedrijke vrouw bent voor duizenden meisjes die model willen worden? Hoe belangrijk is het voor jou om een idool te zijn voor veel meisjes en tieners?

Ik ben mij hier momenteel niet echt van bewust. Ik weet ook niet in hoe verre ik op dit moment al invloedrijk of een ‘idool’ ben. Zoals eerder gezegd denk ik dat ik hier toch nog wel verder in moet groeien. Ik zie mezelf nog niet als een bekend internationaal model, maar eerder als een opkomend model, dat zeker nog veel kan leren en bereiken. Het idee om eventueel een voorbeeld voor anderen te kunnen zijn, geeft mij wel een zeer fijn gevoel.   

 

7.- Wat was je gevoel toen je voor het eerst model stond voor een videocamera?

Ik had er heel veel zin in maar was ook wel zenuwachtig. Ik ben heel perfectionistisch en wil alles altijd zo goed mogelijk doen. Ik was dan ook heel blij dat de fotograaf toen zei dat ik er zeker talent voor had en dat het geen flop was haha. Ik ben zelf ook best onzeker en dankzij het modellenwerk heb ik al meer zelfvertrouwen gekregen.   

 

Foto : Michael T. photographer – @michaeltweepenninckx

 

8.- Wat vind je van de kracht van social media vandaag de dag?

De kracht van social media kan heel positief zijn maar ook heel negatief jammer genoeg. Ik gebruik zelf deze kracht om ‘populairder’ te worden en meer mensen te kunnen bereiken, waardoor ik ook steeds meer en meer opdrachten krijg. Natuurlijk wordt het leven op social media vaak mooier voorgedaan dan het is en hier moet je je wel bewust van zijn. Ook de schoonheidsidealen die bv. op Instagram worden getoond kunnen een negatieve invloed hebben op mensen. Op mijn verhaal probeer ik dan ook niet alleen de leuke dingen te posten maar ook als ik boos of verdrietig ben zal je dit zeker merken aan de dingen die ik post op mijn verhaal. Uiteraard niet altijd, niet iedereen hoeft altijd alles te weten, maar ik vind het persoonlijk wel goed om af en toe eens te laten zien dat het ook oké is om even niet oké te zijn.

 

9.- Hoe ga je graag om met je volgers op social media? Wat is je favoriete sociale media?

Ik ben vooral actief op Instagram. Vroeger probeerde ik om steeds op iedereen te reageren, maar dit kan je absoluut niet blijven doen. Ik ben heel blij en dankbaar voor al mijn volgers en probeer ze daarom ook soms op andere manieren te betrekken in mijn leven zoals een poll/vraag op mijn verhaal of een Q&A.

 

10.- Wat zou je jongeren adviseren die wel talent hebben, maar niet de volgende stap durven zetten? Wat zou je ouders adviseren die de talenten van hun kinderen niet ondersteunen?

Een heel belangrijk persoon voor mij heeft mij ooit geleerd om meer YOLO te zijn. Als je dingen wilt bereiken in het leven, gaat dit vaak gepaard met grenzen verleggen en de volgende stap durven zetten. Als je een droom hebt om model te worden, heb je niets te verliezen met eens een test shoot te doen. Ofwel merk je direct dat het toch niet jouw ding is, ofwel ben je meteen verkocht en dan ben je vertrokken. Als je het niet probeert dan weet je het niet.

Ouders die hun kinderen niet ondersteunen vind ik een zeer spijtige zaak. Als je kind talent heeft in iets (eender in wat) en hij/zij vindt het leuk om dit te doen vind ik persoonlijk dat je dit als ouder moet ondersteunen. Zeker in de modellenwereld is het wel fijn te weten dat je ouders achter je staan en je steunen. Probeer als ouder ook echt betrokken te zijn, zeker als je kind nog jong is. Op deze manier kan je je kind ook het best beschermen en helpen een weg te zoeken in het wereldje.

 

Foto : @jvr_artistic

 

11.- Welke belangrijke lessen heb je geleerd uit de modewereld?

Laat alle betrokkenen ALTIJD een contract tekenen met onderlinge afspraken. Hier kan je bv. inzetten dat niemand een foto van jou online mag plaatsen zonder jouw toestemming.   

 

12.- Amber, was het voor jou gemakkelijk om model te zijn? Waren er obstakels? Hoe heb je die obstakels overwonnen?

Mijn te kort aan zelfvertrouwen was vroeger zeker een obstakel. Hierin heb ik mezelf echt moeten pushen om toch grenzen te verleggen en vooruit te gaan. Jammer genoeg komen ze niet met de opdrachten op een gouden schoteltje aangewandeld. Ik shoot momenteel vooral met hobbyfotografen, maar zou in de toekomst ook heel graag samenwerken met bepaalde merken. Hier ga ik dus ook nog hard voor moeten werken om dit doel te bereiken.

 

13.- Heb je erover nagedacht om actrice te worden? Vind je de entertainmentindustrie leuk?

Hier heb ik zeker al over nagedacht, maar ik weet niet of ik hier zo goed in zou zijn. Ik zou dan eerder een rolletje in een reclame spot willen spelen ofzo. De entertainmentindustrie lijkt mij zeker leuk! Maar niet voor mezelf.. Moest ik nu super goed kunnen zingen, dansen, acteren.. dan zou ik zeker de stap durven zetten!

 

Foto : Vincent Van Borm | LXRY Photographer – @vvb_visions

 

14.- Wereldwijd hebben vrouwen een grotere rol gekregen, ook al zijn er samenlevingen waar ze nog steeds misbruikt worden. Wat is jouw mening over de rol van vrouwen in de toekomst in deze samenlevingen?

Dat dat de dag van vandaag nog steeds gebeurd vind ik zeer betreurenswaardig. Waarom zou een man beter zijn dan een vrouw? Ik vind dat zowel mannen als vrouwen, eender waar, gelijk behandeld moeten worden. Misbruik, eender in welke context, kan gewoon niet!  

 

15.- Amber, wat is je motivatie en waar ben je elke dag dankbaar voor?

Mijn motivatie is vooral dat ik het graag doe en dat ik door mijn modellenwerk meer zelfvertrouwen krijg. Dit is iets waar ik vroeger heel hard mee gestruggled heb en soms zelfs nog. Ik ben er dan ook elke dag dankbaar voor dat ik dit mag en kan doen.

Buiten het modellengebeuren ben ik elke dag dankbaar om een fantastische familie te hebben. Zonder hen en vooral zonder mijn ouders zou ik vandaag de dag niet staan waar ik nu sta en ook niet zijn wie ik nu ben. Ik ben hen dus heel dankbaar om er altijd voor mij te zijn en mij te steunen in wat ik doe. Love them <3  

 

16.- Amber, Hou je van reizen? Welke landen ken je? Welke andere landen zou je willen leren kennen en welke plaatsen raad je aan om te bezoeken vanuit Nederland en België?

Ik hou enorm van reizen! Samen met de renovatie van mijn huis heeft dit prioriteit voor mijn spaarcentjes haha. Ik probeer minstens 1x per jaar op vakantie te gaan en liefst zo lang mogelijk. Ik heb al vele landen gedaan binnen maar ook buiten Europa zoals Thailand en Jamaica. Ik wil liefst zo veel mogelijk van de wereld zien en sinds enkele jaren ben ik ook helemaal verkocht door het backpacken. ZALIG! Binnenkort heb ik nog een tripje naar Mallorca en Thailand gepland. Aftellen hoor!

 

Foto : Steven Wolles – @stevenwolles_photo

 

17.- Jij en ik (Jaime William) gaan ping pong spelen, ik vertel je een woord en jij antwoordt met een ander woord dat in je opkomt.

– Huwelijk – kinderen

– Kinderen – spelen

– Liefde – partner

– België – strand

– Reizen – Thailand

– Abortus – verdriet

– Dansen – fun

– Zingen – karaoke

– Europa – reizen

– Amerika – LA

– Sport – fitness

– Geld – reizen

– Ouders – liefde

– Dromen – bedrog (naar het liedje dromen zijn bedrog van Marco Borsato)

– Passie – seks

– Karakter – sterk

 

18. – Amber, je laatste woorden of laatste tips

Blijf vooral jezelf en denk na over wat je zelf graag wilt in het leven en belangrijk vindt. Laat niemand je dromen in de weg staan!

 

 

Foto : @jvr_artistic

 

Foto : Art Boudoir @artboudoirportfolio

 

Foto : Steven Wolles – @stevenwolles_photo

 

 

 

 

Interview door Jaime William Mostacero Baca met Amber Mertens – België

Contact gemaakt via : Instagram – Email

Interview schriftelijk toegestaan via Instagram – Email: Amber Mertens – Perumira – Jaime William

Alle rechten voorbehouden Amber Mertens – Perumira – Jaime William

 

Jaime William - Perumira
Jaime William
CEO & Founder at Perumira | Website | + posts

🔷 Communicator and Fashion Marketing

🔷 2nd Honorary Place 2013 : Presidency of the Council of Ministers - President of the Republic - Contest "Tramite de Mas" Expert in Projects.

🔷 "Heroes Alas Blancas"  World Award 2023 - Business Excellence by Perumira Global Talent

🔷 "Paloma de Oro"  Award 2024 - International Director Perumira & Miss Global Talent

🔷 CEO of Perumira Global Talent Magazine : Interviews to Misses, Beauty Queens and Top Models around the World. Interviews to talents and professionals around the World

🔷 TOP Interviews to Finalists of :

✅ Miss Universe Canada 2020
✅ Miss World Costa Rica 2020
✅ Miss World Canada 2022
✅ Miss World Uruguay 2022
✅ Miss South America Lima South Peru 2023
✅ Miss Continental España 2023
✅ Miss Intercontinental Galicia 2023
✅ Miss Intercontinental España 2023
✅ Miss Universe Danmark 2023

 

🔷 CEO of Miss Global Talent, the pageant of talent beyond beauty. Talents, Misses and Top Models.

🔷 Writer - Amazon Author of :

✅ Poetry (Un Trozito de Poesia)
✅ History (Zaña Colonial)
✅ Education (Des-Enredando la Educacion)

🔷 SEO Specialist for Misses, Models, Top Models websites.
🔷 Columnist for Multimedios Puntocero. Me Radio Argentina
🔷 Community Manager and Content Creator since 2011.

Website | + posts

Interviews with talents and professionals from around the world. The best profiles, experiences, tips and competitive opportunities. The secrets of beauty and personal image. Leading women in different sectors, industries and fields. Successful women.